1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

nohti

Imam zadebeljene nohte na nogah.Dva na vsaki nogi. Kakonaj to odpravim.Ko sem jih do kože odstranila,so mi ponovno zrasli debeli.Hvala.
lep pozdrav

Sorodne objave

Preberite si tudi, kaj je / so:

Komentarjev 

 
0 #1 gjoskojosko 10:42 19-08-2012
imam podobno težavo, to tudi mene zanima ...
Citat
 
 
+2 #2 Zadebeljeni nohtijasna jasna 09:13 24-08-2012
jaz sem imela zadebeljene nohte zaradi glivic. S puljenjem in protiglivičnimi mazili jih nimam več.
Citat
 
 
+2 #3 RE: nohtinohtp 15:22 27-08-2012
Težko. Verjetno gre za glivično okužbo.
Pred začetkom zdravljenja pa jo je treba potrditi oz. je treba izključiti druge vzroke. Mislim da laboratorijsko diagnostiko izvajajo dermatologi (vsaj na Dermatološki kliniki). Negativen izvid ne izključuje, da gre za glivično okužbo.
Zdravljenje je dolgotrajno, trdovratno in odvisno od tipa okužbe; sistemski antimikotik (tablete proti glivam), lokalni antimikotik (nanaša se ga na mesto okužbe), kombinacija, kirurški poseg (odstranitev nohta). Ne samo od tipa okužbe, izbira je odvisna tudi od tehtanja +/- posameznega zdravljenja, glede na tip okužbe, posameznega bolnika, njegovo splošno stanje, pridružene bolezni, preference. Kar je dobro za soseda ni nujno tudi zame (kot pri vseh boleznih).
Če je prizadeta več kot polovica nohta (grobo rečeno), lokalno zdravljenje ponavadi ni dovolj, zanj bi se pa vseeno odločili, če npr. bolnik ni sposoben za sistemsko terapijo.
Sam kirurški poseg tudi ni dovolj za ozdravitev.
Obe opisani možnosti pa se lahko kombinira s sistemsko terapijo (npr. itrakonazol ali terbinafin), da se na ta način zmanjša stranske učinke sistemske terapije in njeno trajanje. Kombinacija tudi poveča učinkovitost zdravljenja.
Citat
 

Odgovori/dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

Zadnji komentarji