1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Težave z lasiščem

Pozdravljeni!
Prosim, če mi lahko kdo kaj svetuje. Namreč problem je sledeč.
  • 1. Že nekaj časa imam zelo rdeče in srbeče lasišče. Zdravnica mi je predpisala neko kremo; imena se trenutno ne spomlim, lahko pa še kasneje sporočim; in ta krema zadevo samo oblaži - mažem recimo 1 teden vsak dan in zadeva popolnoma izgine. Nakar 3 tedne ne mažem, se zadeva ponovi. Lasišče je srbeče, rdeče in naredijo se mi take obloge "kao" prhljaj.
  • 2. Poleg tega se mi po telesu pojavljajo take majhne, rdeče ranice - kot kake lise, ki izgledajo podobno kot to na lasišču
  • 3. Imela sem zadevo tudi na nosu, v obrvih - koža postane rdeča in deluje "trdo in hrapavo"
Predvidevam da so zadeva povezane. Zato prosim, če me lahko nekdo nekam napoti ali kaj svetuje, ker tega imam že čez glavo.
Bila sem tudi že pri dermatologu in dobila neko mazivo, katero je po 1 tednu uporabe stanje zelo zelo poslabšalo.
Hvala in Lp, Jasmina

Komentarjev 

 
0 #1 MariborMilka 13:14 16-03-2011
Jasmina, glede na tvoje simptome močno sumim, da imaš luskavico... To je pa žal kronična bolezen, ki se je ne da dokončno pozdraviti. Lahko se le lajša simptome s pomočjo raznih gelov, krem,...
Citat
 
 
+1 #2 LjubljanaBlaž 13:35 17-03-2011
Pozdravljena Jasmina

Gre za infekcijsko ali pa avtoimuno obolenje, ki pa nikakor ni povezano z luskavico. Za tovrstna in podobna kožna obolenja je popolnoma uspešna terapija z Aloe Vera gelom in pripravki iz Aloe.

Aloe Vera dejansko dela čudeže, problem je edino v tem, da je na trgu ogromno pripravkov, ki naj bi vsebovali aloe vero,...zato je težko dobiti dejansko čisto aloe vero, obstaja pa tudi več vrst aloe vere. Skratka Aloa se zaradi teh dejstev nažalost s pridom uporablja tudi v marketinške namene številnih sumljivih pripravkov...

Za vsa dodatna pojasnila o sami terapiji mi prosim pustite kontakt na --spam zaščita--
Citat
 
 
0 #3 RE: Težave z lasiščemgašper 14:55 21-03-2011
Ti o svojih zdravstvenih težavah raje povprašaj bolj podrobno svojega dermatologa!!!
Citat
 
 
+1 #4 RE: Težave z lasiščemJasmina 06:29 20-05-2011
Hvala vsem na odgovorih! Gašper, dermatolog nima pojma - celo on mi je rekel, da imam luskavico...vendar poznam kak izgleda luskavica, moji simptomi so pa zelo drugačni!

Blaž, zanima me ta terapija o kateri govoriš! Nekako ti ne morem poslati sporočilca, prosim te, da me kontaktiraš na email:

Bom zelo hvaležna! Hvala tudi tebi Milka, se popolnoma strinjam s tabo!

Lp
Citat
 
 
0 #5 SenovoMihela 14:04 26-03-2013
Pozdravljeni!

Mi imamo podobne težave kot je opisala ga.Jasmina, samo da ima hčerka kraste po glavi kot da bi se udarla, krasta pr krasti.Smo bile pri dermatalogu pa dobile kremo in šampon seveda za plačat pa ni bilo nič bolje še slabše.To se ji ponavlja vsakih 14 dni.
Zdaj ima pa po celem telesu še izpučaje za znoret to srbi da ne morem opisat.
Če ima kdo že iskušnje s tem bi ga prosla da mi pove kam se moram obrnt.
Hvala in Lp
Citat
 
 
0 #6 ljtinka 18:11 13-06-2013
Pozdravljeni,
s fantom imava oba gensko bolezen kože (jaz imam luskavico on pa seboroični dermatitis) pa naju zanima kolikšna je verjetno, da bo tudi najin otrok imel kožno bolezen.

Najini obe bolezni sta bolj v blagi obliki in nobeden od naju se ne zdravi s kakšnimi posebnimi zdravili.

Hvala za odgovor
Citat
 
 
0 #7 naslovTine 19:25 24-07-2013
Jaz imam tudi izkušnje s tem že leta in se da rešiti. Pri meni je najhuje običajno na zadnjem delu lasišča med ušesi, kjer kdaj kar malo že nezavedno "prčkam" in si te kraste dol vlečem. Če je huje, se začno pojavljati tudi drugod, več ali manj povsod. V glavnem očitno imamo vsi podobno zadevo, neke vrste zelo močen prhljaj, ki če ga potem praskamo, se začne dol trgati kot luskice oz. neke vrste kraste dokler se ne spraskaš do živega.

Pri meni sem opazil, da se ga lahko popolnoma rešim z pravilno dieto. Sladkor in mastna/težka hrana sta pri meni direktno povezana s tem. Predvsem cuker. V kolikor ga več ali manj izključim iz obrokov ter jem lažjo hrano ter veliko sadja, mi v roku parih tednov se bistvno popravi in po mesecu več ali manj izgine. Če začnem zopet z sladkorjem, ocvrto hrano ipd. (tudi kombinacija krompir(bog ne daj pomfrit)+rdeče meso ni najbolje, če se želiš očistiti) se mi vrne v roku tedna. Lahka hrana(riž, perutnina, če že mora biti meso, ribe, kus kus, špageti z paradižnikovo, kruh z raznimi namazi (Tartex)..če se da čim več polnozrnatih zadev(testenine ,kruh,kornfleks i),), sadje, zelenjava in voda(ne pa kokakola in sladki sokovi) in bo telo samo čisto dovolj ,da ne bo več problema z lasiščem.
Citat
 

Odgovori/dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

Zadnji komentarji